Náčelníka lesoochranárskeho združenia VLK napadlo päť mužov

18.04.2007 Prešov

Bratislava 18. apríla (TASR)- Náčelníka lesoochranárskeho združenia VLK Juraja Lukáča v noci na dnes prepadlo päť mužov.
Ten už podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, i keď si myslí, že prepad majú na svedomí predstavitelia Štátnych lesov (ŠL)Tatranského národného parku (TANAP). Tí však takéto tvrdenia odmietajú. Informoval o tom dnes Slovenský rozhlas v spravodajskej relácii Rádiožurnál.
Trestné oznámenie podal Lukáč 17. apríla na Obvodnom oddelení Policajného zboru v Prešove. Keďže škoda nepresiahla osemtisíc korún, polícia prípad označila za priestupok a postúpi ho Obvodnému oddeleniu v Snine.
Náčelníka združenia VLK napadli podľa slov hovorkyne Krajského oddelenia Policajného zboru v Prešove Magdalény Fečovej piati návštevníci pohostinstva okolo 20. hodiny na terase jedného z prešovských pohostinstiev. \"Najprv na neho zaútočili verbálne, neskôr ho jeden z mužov buchol do ľavého oka, pričom mu spadli okuliare, ktoré sa zlomili. Podnapití muži spomínali pri útoku ťažbu v Tatrách. Vyhrážali sa mu zabitím, ak sa o situáciu v Tichej a Kôprovej doline neprestane zaujímať, \" informovala Fečová.
Protesty proti spracovávaniu dreva pokračujú aj napriek včerajšiemu útoku. \"Fyzické útoky na mňa nemôžu zmeniť môj súkromný názor, ani názor mojich priateľov, ktorí sú presvedčení o tom, že v Tatrách sa porušuje zákon. Konať by mala polícia a Slovenská inšpekcia životného prostredia.
Štátne lesy sa však od útoku na náčelníka združenia VLK dištancujú. \"Zverejnenie tlačovej správy o útoku považujem za účelové a zavádzajúce. Podľa nášho názoru má jej obsah podporiť obrátenie verejnej mienky v neprospech Štátnych lesov TANAP-u a vôbec práce lesníkov na Slovensku ako takých, \" vyjadril sa hovorca ŠL TANAP-u Marián Šturcel.
 

Vyberte región